U kan een overeenkomst met een makelaar iz de verkoop v/e pand opzeggen. U hebt daarvoor of 7, of 14 dagen de tijd voor, wat moet staan in de overeenkomst.

Categorieën: Algemeen.

Per 1/10/’20 is de “reddingsstrook” in voege, bij filevorming op auto-, snel- en 2×2 ringweg moeten bestuurders plaats maken voor de hulpdiensten, buiten de pechstrook.

Categorieën: Verkeersrecht.

Bij een verhoor (door de Politie bv) hebt u het recht te zwijgen. U dient dan wel de afweging te maken dat dit uw dossier voorthelpt. Paradox….

Categorieën: Algemeen.

Let er op dat u als huurder van een pand niet meer huur betaalt als u een huisdier hebt; prijs dient nl dezelfde te zijn als wanneer u zonder huisdier huurt!

Categorieën: Algemeen.

Tegenwoordig omvat in een polis rechtsbijstand de ” procedure ” ook de bemiddeling, dus nog voor er sprake is van een rechtsingang!

Categorieën: Algemeen.

Uw omgevingsvergunning (onbepaalde duur) wordt met 6 maanden verlengd, deze van tijdelijke duur met 3 maand. Geldt evenwel niet voor verkavelingen!

Categorieën: Bouwrecht.

Hebt u een pakketreis geboekt en wordt deze geannuleerd, dan MOET u integraal worden terugbetaald. I/d toekomst overweegt u best pakketreizen….

Categorieën: Algemeen.

Wil u overmacht inroepen tgv de coronacrisis, dan toont u én aan dat u niet kan werken (tijdelijk/definitief), én mag u niet zelf de oorzaak zijn van het niet kunnen werken

Categorieën: Algemeen.

In ons land bestaat niet zoiets als ” financiële overmacht “. Geniet u geen steunmaatregelen, ga dan aan tafel zitten en tracht redelijke (schriftelijke!) oplossingen te bekomen.

Categorieën: Algemeen.

Samenwoners: zet elke huurder in huurcontract, ken de financiële situatie van uw medehuurders, zorg voor 1 gemeenschappelijke rekening iz de huur en bewijs uw eigendommen/kosten.

Categorieën: Algemeen.